Kedves dograjongó!

Szeretettel üdvözlünk oldalunkon. Reméljük, ezentúl rendszeres látogatónk leszel.
A leghelyesebb, ha most rögtön eltárolod a "Kedvencek" közé oldalunkat... ;-)))

Az Autonom Dog Portál 2004. augusztusa óta működik. Létrehozásával egy régóta létező, de ki nem mondott vágyunk valósult meg: legyen végre egy naprakész, nyilvános, és ami legfontosabb:  FÜGGETLEN német dogos honlap hazánkban; egy olyan honlap, ami ténylegesen a fajtáról szól, a fajtáért van - és nem befolyásolják az egyes kutyás szervezetek, és tenyésztői "klikkek" közti történések.
Éppen ezért alapszabály: tilos szidni, vagy feketíteni bárkit is!

Mivel már többen feltettek egy kérdést, ami nekünk eredetileg meg se fordult a fejünkben...
így a félreértések elkerülése végett itt és most leszögezzük:
nem a meglévő kutyás szervezetek ellen vagyunk, hanem mindezek mellett!

Olyannyira, hogy szeretettel várjuk mind
- a Danubius Dog Club,
- a Hungaria Dog Club,
- a Hungaria Dog Tenyésztő Egyesület, valamint
- a MEOE központi, valamint helyi szervezeteinek
fajtát érintő híreit, közleményeit.
(hogy miért éppen ebben a sorrendben? ABC...)

Az oldal mindenkihez szól, aki szereti ezt a fajtát: a törzskönyv nélküli egykutyástól a világviszonylatban is elismert profi tenyésztőig.
Minden német doggal kapcsolatos témával foglalkozni kíván, a legegyszerűbb kérdésektől a legbonyolultabbakig - így mindenki megtalálhatja az őt érdeklő rovatot.

Az oldalon szereplő adatokért felelősséget nem vállalunk, és azokat nem ellenőrizzük - ez mindössze egy megjelenési lehetőség. Nincs semmiféle klubtagsághoz kötve. Cél az ismeretterjesztés, és a fajta népszerűsítése.


A honlap legújabb tartalmi változásait a "
HÍREK" rovatban jelezzük, így ha nincs kedved végigbogarászni az egész weblapot - itt értesülhetsz az újdonságokról. Kivételt képez a "RESCUE" rovat: a gyakori változások miatt csak kivételes esetben kerül fel külön a hírekbe, így azt érdemes mindig megtekinteni.

A külföldi fajtagazda szervezeteknél már régóta létezik a "rescue" tevékenység. Lényegében állatvédelmi szolgáltatás, az adott fajta egyedeire korlátozva. Ez a rovat a gazdátlan vagy felesleges dogok, és a befogadni szándékozó állatbarátok egymásra találását szolgálja, valamint a talált és elveszett dogok is ide kerülnek fel. Nem csak végleges, hanem ideiglenes befogadók jelentkezését is várjuk - akik vészhelyzet esetén helyet tudnának biztosítani egy-egy talált dognak, elkerülve ezzel az esetleges utcára vagy sintértelepre kerülését.
Nem kereskedelmi rovat! Kizárólag ajándékba - esetleg jelképes összegért - kínált dogok számára tudunk helyet biztosítani.

Igyekszünk naprakész KIÁLLÍTÁSI EREDMÉNYLISTÁKat és fényképes beszámolókat is prezentálni. Ehhez természetesen a Ti segítségetekre is feltétlenül számítunk. A beküldő fáradtságát némi „reklám” lehetőséggel honoráljuk: az írása alján szerepelni fog neve és kenneljének/honlapjának elérhetősége.

A régóta fennálló igényeknek megfelelően honlapunk egy ADATBÁZISt is tartalmaz, mely egy rövid adatlapon bemutatja az egyes dogokat (fénykép, származás, eredmények, utódok). Az adatbázisba való bekerülés INGYENES, és MINDEN dog belekerülhet (legyen akár világgyőztes, vagy akár törzskönyv nélküli – sőt! dog-keverék is). nem csak a kiállítási dogoké a világ, itt a "csúnyácskákat" is szeretettel látjuk!

Az oldalon FEDEZTETÉSi és ALOMHÍREK, valamint TENYÉSZETEK elérhetőségei is helyet kapnak – szintén ingyenes jelleggel.
Szeretnénk, ha naprakész lenne a rovat, hogy mielőbb egymásra találhasson a leendő gazdi és a tenyésztő - ezért a hiteles közzététel érdekébe mielőbb jelezzétek felénk egy e-mailben az eseményeket.

Hiánypótló jellegű a "SZAKIRODALOM, CIKKEK" rovat, ahol nemzetközi újdonságok, kutatási eredmények szerepelnek. Az általam fordított cikkek többnyire amerikai forrásokból származnak, ahol a helyi standard eltérhet az FCI standardtől, így a leírtak ennek figyelembevételével olvasandók. Helyenként igen nagy gondban voltam, mivel egyszerűen nem létezik az adott angol kifejezésre magyar szó, a körülírást pedig elég körülményes vég nélkül ismételgetni - így esetenként kénytelen voltam magyartalan szóösszetételeket megalkotni. Az esetleges fordítási és helyesírási hibákért előre is elnézést kérek. Ha valaki ilyennel találkozik, kérem jelezze.
Célunk továbbá, hogy az eddig valamilyen formában PUBLIKÁLT (tehát egyszer már megjelentetett, bárki által AMÚGY IS beszerezhető) adatokat, képeket interneten is elérhetővé tegyük a széles közönség számára. Ilyen publikációk pl. a tenyésztői kiadványok, illetve a kiállítási katalógusok is. Az adatok felhasználása KIZÁRÓLAG kinológiai célú.

A szakírásokhoz, és a többi rovathoz is várjuk önkéntes munkatársak jelentkezését, akik szívesen megosztanák tapasztalataikat, élményeiket másokkal. Ilyen - főleg általatok szerkesztett - rovat a "DOGRAJONGÓK ÍRTÁK", a "HUMOR" - de valahol az összes többi is.

Az érdeklődésre való tekintettel a jövőben tervezünk egy KVÍZ rovatot - ez jelenleg technikai problémák miatt "parkolópályán" áll...

Az "AJÁNLJUK" rovatban szerepel minden olyasmi - legyen az állatorvos vagy kutyatáp, fekhely vagy kutyakozmetikus - amit/akit nyugodt szívvel tudunk tapasztalataink alapján javasolni a többi dogosnak.
Szeretnénk, mindenkivel megismertetni azokat az állatorvosokat, akiknek sokat köszönhetünk. Elképzelhető, hogy megyékre bontjuk majd, annak érdekében, hogy mindenki a hozzá legközelebb eső szakemberhez jusson, és remélhetőleg meg is lesz vele elégedve... Nem az a cél, hogy akinek "neve" van az azonnal felkerüljön, hisz saját tapasztalatból tudom, a név nem mindig kötelez :-(

A honlapnak nem elsődleges célja a LINKGYŰJTEMÉNY kialakítása, hiszen már működik egy nagyon profi oldal: http://www.nemetdog.lap.hu címen. Ha mégis úgy gondolod, hogy valami feltétlenül helyet kell, hogy kapjon ezen az oldalon is - írj!

A széleskörű, naprakész tájékoztatásnak köszönhetően igen magas az érdeklődők száma:
az első félévben a számláló adatai szerint több, mint 5.000 látogatónk volt!
Ez havonta több, mint 800 - azaz naponta 25-30 látogatót jelent.

Köszönjük, hogy mindezt végigolvastad.
Esetleges észrevételeidet a
VENDÉGKÖNYVben, a FÓRUMunkon vagy a doggen@freemail.hu címre várjuk.

Üdvözlettel a szerkesztők:
(reméljük, hamarosan egyre többen leszünk)

Petőfi Renáta és Berényi Brigitta